Asset Grup
Gümrük İdarelerinin Tebligat Bildirimleri
MVZ248585


İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneğinin ‘’Gümrük İdarelerinin Tebligat Bildirimleri’’ konulu duyurusu aşağıdadır.

Gümrük İdarelerinin Tebligat Bildirimleri Hakkında

Değerli Üyelerimiz;

Bilindiği üzere gümrük idareleri KEP adresi üzerinden tebligat yaptıkları gibi İnternet Vergi Dairesi (Ticaret Bakanlığı sekmesi) üzerinden de tebligat yapabilmekte ve tebligatlar genellikle SMS veya E-posta ile ulaştırılmaktadır. Ancak derneğimize gelen bildirimlerden, bazen SMS veya E-posta ile bildirim yapılmadığı için İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapılan Ek Tahakkuk-Ceza veya İtirazın Reddine Dair Kararların kesinleştiği bilgisi alınmıştır.

Danıştay'ın "Tebligata ilişkin SMS veya E-posta ile bilgilendirme mesajı gönderilmemesi süreyi veya tebligatın geçerliliğini etkilemez" şeklinde verdiği bir karar nedeniyle Üyelerimizin (ayrıca hizmet verdikleri gerçek ve tüzel kişilerin) en az beş günde bir İnternet Vergi Dairesi aracılığıyla gelen ilgili mesaj kutularını kontrol etmelerinde (hak kaybına uğramamak için) zorunluluk hali bulunduğu değerlendirilmektedir.

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği

Yönetim Kurulu

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2023 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.